Wie ben ik?

Ik ben Anita Licht.

Na de havo heb ik een secretaresse-opleiding gevolgd en ben daarna gaan werken. Van receptioniste/secretaresse tot medewerker Verkoop Binnendienst. Ook een tijdje wisselende banen via Randstad, uitermate leerzaam. Daarnaast heb ik in de avond mijn Nima A diploma behaald.

In 1999 zijn mijn man en ik gestart als bedrijfsleidersechtpaar op één van de Eurotop campings van Nederland, camping de Hertshoorn in Garderen. In 2005 hebben we deze camping met ruim 300 toeristische kampeerplaatsen overgenomen van de toenmalige eigenaren en door de jaren verder verbeterd en uitgebreid met 25 verhuureenheden. In die tijd waren mijn taken en verantwoordelijkheden de personeelsplanning, personeelszaken, receptie, het optimaliseren van de werkmethodes op de receptie en natuurlijk wat er allemaal voor de rest bij komt kijken in een gastvrij recreatiebedrijf. In 2001 heb ik zelf in HTML een website voor de verhuur van onze boomtenten geprogrammeerd, daarnaast was de website van de camping inrichten en up-to-date houden altijd mijn favoriete bezigheid. Vanaf 2005 werkten we samen met Ardoer.com, een promotioneel samenwerkingsverband van ruim 35 topbedrijven in Nederland. Vanaf het begin heb ik mij daar intensief mee bezig gehouden, van fotomateriaal, plattegronden verhuur tot nieuwsitems. Ook het kunnen uitdraaien van plattegronden op de receptie met vrije plaatsen en het op plaats kunnen reserveren heb ik geïmplementeerd.

Jarenlang was de horeca op camping de Hertshoorn verpacht. Deze pachters kregen het echter niet voor elkaar om er een rendabel restaurant en cafetaria van te maken. Vanaf 2013 hebben we de horeca in eigenbeheer geëxploiteerd.  Onder een nieuwe naam familierestaurant De Wildebras heb ik me hier volledig op gefocust. Een flinke klus, maar ook erg mooi! Veel geleerd, ik kwam niet uit de horeca, nog nooit gewerkt. Maar ik wist wel hoe je een bedrijf moet leiden en wat ik als gast in de horeca wilde ervaren. Dit heeft geleid tot een horeca met 3 keer zoveel omzet als tijdens de periode van de pachters! Ook in de horeca was mijn uitgangspunt: automatiseren wat geautomatiseerd kan worden. Dit betekende dat er een online inlogmodule voor onze medewerkers kwam en we van begin af aan met devices zijn gaan werken, om digitaal aan tafel te kunnen opnemen. Daarnaast het implementeren van een online reserveringspakket voor het restaurant en in het laatste jaar ook via de website (bezorgen in het dorp in de eerste lockdown) en via qr-codes bestellen voor het cafetaria.

Eind oktober 2020 hebben mijn man en ik camping de Hertshoorn en restaurant de Wildebras verkocht omdat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. We hebben een prachtige oude boerderij gekocht en volledig verbouwd en nu ben ik mijn eigen bedrijf als Digitale Assistente gestart. Ik denk dat ik met mijn ervaring op digitaal gebied veel ondernemers kan ondersteunen in de uitvoering van hun bedrijf. Onder “Wat kan ik” kun je zien met welke werkzaamheden ik je kan ontlasten.

Dus, denk je met bovenstaande ervaring iets aan mij te hebben, bel gerust!

Groet,

Anita, 06-20294657

Virtueel assistente Anita Licht